for en stor langepanne c 40cm x 33cm , kake 3cm tjukk.
Ingredienser:
8stk store egg
250 g smør , smeltet
50ml melk
250 g kokosmasse
400 g hvetemel
550 g sukker (melis er best)
6 ts bakepulver
8 ts malt kanel
Vanilje stang eller smakvæske 6 dråper
4 ts citronsaft
Smørkrem:
250 g smør
450 g melis
2 ts vanilje smak
2-3 ss melk
1x egg plomme
2 xegg hvit
2 ts citronsaft
kakepynt etter smak: Skotske / Norske Favourite er rosa kokos
ca 8 dråpe rød konditorfarge
2 dl kokosmasse
Fremgangsmåte kake: oven på 180´C vanleg oven, 170 ´c vifte ovn.
Smelt smør og la det kjøle ned litt slikt det ikke kokker eggene når de blandes. Pisk egene, og så tilsetter flytttende lunken smør, melken og vanlije dråper og pisk blandingen opp in en mellomstor skål. Tilsetter 200g av sukkeren (best med melis) og pisk det inn 30 sekunder med elekrtisk pisk.
Så måler ut mel og resten av sukkeren i en større skål og hel in våte ingrediensene du har pisket. Pisk i 2 minutter electrisk og så tilsetter bakepulver og pisk 30 sekunder, så tilsetter kokosmasse pisk på lav fart til og med alt err blandet.
Når ovnen er på temperaturen, pisk inn citronsaften jevnt gjennom blanding og hel ut på bakerpapir lagt inn på langepanne. Sprer ut jevnt og legg opp i ovnen for 25-35 minutter, til og med det er hevet opp mye og er brun og halbv sprøtt på toppen. Prøv med en trepinne for å se at ingen av kaken klister på pinnen.
og stek kaken midt i ovnen, anbefales uten vift på hvis mulig ellers blir kakeskorp for tørt og sprøtt før kaken er bakte..
Krem:
Skil egg plommene fra hvitene. Smelt smøren over lavt varme. Bland lunken smør med egg plommene og tilsetter melisen gradvis under pisking. Tilsetter melk til og med det har litt tjukkhet men ikke fjelltopp. Da pisk inn egghvitene og smaksdråper og pisk hard på 1-2 minutter
Ta opp i kjøleskapet til og med kaken er kjølet ned sjøl og da smør over jevnt og tilsetter pynen.
Langpanne: 25 x 35 cm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar