søndag 11. oktober 2015

Min Favoritt Vintersuppe....

Oppskrift for em helt tops vintersuppe, ved bruk av høstens fineste grønnsaker......lager du mye? Det er en som kan fryses hvis det er fullstendig moset tiul en puré.

Pastinakk og Grønnsakssuppe med Curry Krydder som opsjon

Nok for 4 -5 middags porsjoner

To mellom store pastinakkrot (c150g)
En potet
En kvart blomkål hodet ( c100g)
50g persillerot
3cm Squash
To hvitløksbåter
En haldel av en liten løk eller 2_3 cm purre fra den hvite enden
Tre kniper timian, knip salt, knip  muskattnøtt en teskje kvernet pepper
Kraft - kraft turninger kylling eller grønnsak - 1.5 L vann
5 teskjer sitron saft
1 dessertskje maisella mais mel
75cl melk
10 cl kremfløte
(Opsjonalt) tre teskjer curry pulver eller to chilli flakes

Med en ostriver , riv opp  parsinakkene, persillerot, løk og hvitløk først, som skal stekes sammen, og riv potetene og sqaushen til siden for steking sist. Hvis man liker en suppe med biter i, heller hogg opp parsinakkene inntil litt under 1cm turninger.

Hogg opp blomkålen inn til skiver eller smått.

Stek parsinakk-løk-hvitløk blandingen med blomkål ved en medium varme (6 /10) Bruk gjerne en nøytral olje med en knebb smør rørt inn. Stek med curry-chilli hvis de er med etter din smak, hve opp i de andre urter og krydder uansett Stek noen minutter til alt er mykt og parsinakk er lite grann gyllend. Hev oppi potet og squahen og timian og stek 4 minutter under røring ofte.

I mellomtidem kok vann til kraft terninger eller varm kraften i en annen gryte

Då rør inn maismelet med grønnsakene. Hel inn kraften så sitronsaften, og så skru opp varmen til høyt. Kok opp, så redusere varmen og småkoker i fire minutter. Tilsetter melken og kremfløte og småkoker fem minutter til. 

Bruk en stavmikser på alt for å lage en total purésuppe, eller ta ut bare en halv del i en annen gryte og bland til puré, før det helles tilbake til resten.

Serverer med litt fersk timian til pynt og kaldt kremfløte hvis man liker en virvel av det oppi. Chilliolje eller en tomat-chilli puré som virvel - litt yin og yang med kremfløte som virvlere i suppen.

Ingen kommentarer: