mandag 18. april 2016

Bedre enn Pakke Lasagne

Nordmenn liker noen ferdig blandet krydder retter veldig godt - taco kit pa fredag , meksikansk gryte med ris i, j'ger gryte og sist i min liste men ikke minst lasagne. I motsetning til slike pulver baserte rett og sauser at vi faar i Storbrittania  er disse ikke saa verst nar det gjelder innhold. Salt og diverse darlige smatt ligger langt ned pa innholdslisten og det er mangle pa baade MSG og Palmeolje i Toro sine produkter i allefall. De heller torke ut i svaere trommler med bruk av billig hydrostroem, og begynne med naturlige ingredienser som tomat i lasagneen.
Pakke lasagne var litt annerledes for meg og jeg ikke likte det forst gang jeg smakte paa det. Det er et barnevennlig rett uten skilling mellom et lag hvit og et lag rodt saus- det er en blandet tomat, melk og ost- saus. Sjapt skulle det vaere og et trygg valg of foreldrer som da kjope seg 30 minutter til lekser eller Zumba. Men saken er at det ikke er sa veldig hurtig a lage egentlig. Man ma steke kjoetdeigen, varme ovnen og bruke kanskje 45 minutter for det kan spises. Likedan da a lage fra buns og bruk en snarvei til deilig heimelaga versjonen.
Inngredienser / 4-5 porsjoner
400g kylling-kjottdeig
kvart av en stor rodlok
2 stang seleri (eller bruk en halv rodlok)
en hel stor gulrot
4 hvitloks bater
1 boks tomat
1 ss tomat puree
4 ts maismel
200ml kremflote
400ml vann
200ml melk (400 kan erstatter den mindre sunn flote)
150g Hvitost evt mozarella
2 ts fersk kvernet sort pepper
1 ts chillipulver
2 ts paprika
2 ts rosmarin
1 ts timian
2 ts sukker
3 ts basilikum (helst ferskt eller bruk pesto)
Bruk en rasp for rodloken, hvitloken, seleristang og gulrot - lag sma hauger av hver paa en tallerken.
Dette gaar kjempefort og utloser mye smak fra rodloken som blir litt moset av raspen. Sla pa en stor gryte halv fylt med vann med salt opp i og matolje (best ekstra virgin oliveolje) og sett paa varmen. Slaa paa ovnen 190*C.
Stek kyllingkjottdeiget i oliveolje litt til og tilsett rodlok og hvitlok. Fortsette a steke til kylling begynne a bli brun, og da tilsetter gulroten og stangselereien og slar ned varmen litt. Stek videre til at gulroten blir mykt. Hel over melet og alt av krydder bortsett for basilikum/pesto, og blandt godt inn. Naa tilsetter tomatene, vannet og pureen og sla opp varmen slikt det koker opp litt. Tilsett kremfloten og fortsette a smakoke et par minutter. Tilsett melken og la det varmes gjennom, slar ned varmen la det smakoker  2 minutter til. ta av varmen - sa Tilsett osten og pestoen /ferksbasil og bland inn over en lav varme slikt osten smelter inn
Na komme snarveien. Vann i storgrytteren er kokendes naa og man da koke to til fire lasgne pastaplater opp i om gange, fiskes ut med tanger. Det tar kun to minutter hver runde. Ta et lag med sausen i bunnen av ovnform og dekk med de forste to eller fire plater som er litt myke. Sa et lag til saus mens to /fire plater kokes opp. Slikt bygge man opp tre eller flere lag.
TIl slutt kan man fortynne ssiste bitt av sausen med mer flote og tilsett litt mer ost, en knip muskanott og litt maismel  2 ts blandet godt i vann slikt toppen i allefall likner og smake som en mer vanlig lasagne.
Stek i ovnen i kun 10 minutter, og hvis det ikke er gyllende og litt brun paa toppen, sett paa grillen slikt det ser deilig ut.
Serverer evt med salat eller raa grunnsaker i lange biter.

Ingen kommentarer: